De details

springhop

Brouwerij: Brouwerij Dampegheest
Dit bier hebben we geproefd op 09-06-2010 met 10 proevers
De gemiddelde beoordeling was 6.50
Fles 75 cl .gist hoog .nof ja .THT 2011
Geuren alcohol, bloemen, fruit, mout (gerst), muf, perzik, rood fruit, 
Smaken alcohol, bloemen, citrus, drop, fruit, hop, karton, koolzuur, korianderzaad, laurier (drop), metaal, mout (gerst), nootmuskaat, salmiak (zwart-wit), water, zoethout, 
 
Extra informatie over dit bier:

Kleur:          amber

Helderheid:         waas

Schuim:         wit, ring, fijn

         HS         NS

Z       2         2

Z       1         1

B       1         2

CO2;          neutraal

Alcoholbeleving:    7 % v/v

Body; 2/5

Mondgevoel: droog.

Meest voorkomende geuren:  hop (5x), fruit (4x), Bloemen (2x).

Opvallende geuren:  roomkaas.

Meest voorkomende smaken:  hop (3x) fruit (3x).

Opmerkingen:

http://www.prnh.pint.nl/meibockfestival_2010/Etiket%20Springhop.html

Etiket Springhop vestigt record

We hadden de lat hoog gelegd: Met het etiket voor ons lustrumbier wilden we aantonen dat het mogelijk is om een etiket te maken dat voor de volle 100% voldoet aan de eisen die vanuit de PINT etikettenactie worden gesteld en dus 100 punten scoren. Wel nu, dat is niet gelukt, maar we hebben alle reden om trots te zijn!

Zoals zoveel brouwerijen hanteert brouwerij Dampegheest, waar het bier gebrouwen is, geen systeem met statiegeld. Voor een kleine brouwerij is dat naar mijn mening alleszins begrijpelijk. Tenslotte heb je in dat geval de nodige opslagruimte voor leeg goed en niet te vergeten een dure spoelmachine nodig. Of je moet standaardflessen hanteren die ook door de grote jongens worden gebruikt, zodat je afnemers hun lege flessen bij hen kunnen inleveren. Wil of kun je beide niet, dan ben je aangwezen op het gebruik van flessen die als het goed is naar de glasbak gaan. Als vereniging kunnen we dat jammer vinden, maar ik snap dat brouwers er voor kiezen. Maar het kostte ons wel meteen 8 punten.

Die 8 punten waren meteen de enige die we hebben laten liggen en dus zijn we de trotse bezitter van maar liefst 92 punten. "Dat is zelfs twee punten meer dan het legendarische etiket van Wiegeleir van de 3 Horne en Tejo Kromhout" juicht Gerard Velders in PINT nieuws. Dus kunnen we vast stellen dat het door Nicole Warners ontworpen etiket nu de trotse aanvoerder is van de etikettenactie en voor anderen het doel om naar te streven. Die vaststelling wordt nog versterkt doordat uit de tekst in ons ledenblad duidelijk blijkt dat we nog veel nuttige informatie hebben verstrekt die alleen geen punten oplevert. Gerard concludeert dan ook dat de puntentelling aan herziening toe is. Ik ben dan weer benieuwd wat dat met onze score gaat doen.

In elk geval: deze score staat als een huis en ik geloof dat ik al gemeld had dat we daar trots op zijn.