De details

Paasbier

Brouwerij: Brouwerij Slaghmuylder
Dit bier hebben we geproefd op 13-10-2010 met 12 proevers
De gemiddelde beoordeling was 5.00
Fles 33 cl .gist hoog .nof ja .THT 2010-07
Geuren afwasmiddel, alcohol, bloesem, boter (ranzig, diacetyl, boterbabbelaar), honing, Karamel, korianderzaad, muf, toffee, 
Smaken bloemen, boter (ranzig, diacetyl, boterbabbelaar), citrus, gember, grapefruit, honing, Karamel, korianderzaad, kruiden, snoepjes, tanine, water, zwavel, 
 
Extra informatie over dit bier:

Kleur: ·blond·

Helderheid: helder

Schuim: ·wit, fijn

         HS     NS

Z       3       1

Z       1        1

B       1        0

CO2; neutraal

Alcoholbeleving: 5 % v/v

Body; ·2/5

Mondgevoel: weeïg

Meest voorkomende geuren: boter (6x), caramel (4x).

Opvallende geuren: zure melk, bedorven water, yellow syrup, boterbabbelaar,

Meest voorkomende smaken: Citroen (4x), Honing (4x) &karnemelk (2x)

Opvallende smaken: geuze, rozenblaadjes, kruisbes, karnemelk,

Volgens de brouwer: SLAGHMUYLDER’S PAASBIER is een seizoengebonden bier dat enkel te verkrijgen is in de Paasperiode. Het wordt zwaarder gebrouwen en is sterker gehopt met hopbloemen uit Aalst en omstreken. Het kent ook een langere lagering wat betekent dat men het bier op een lage temperatuur gedurende meer dan twee maanden laat rusten.

Het resultaat is een prachtig, blond, kristalhelder, fijn parelend lager bier met een mooie dichte stabiele schuimkraag. De aroma’s van deze hop komen tot hun recht in een lekkere bittere afdronk. Dit bier is tevens ongefilterd te verkrijgen, waardoor men kan genieten van een nog vollere smaak.

SLAGHMUYLDER'S PAASBIER erkend als STREEKPRODUCT.BE

Brouwerij Slaghmuylder is een familiale brouwerij die traditie, authenticiteit en vakkundigheid hoog in het vaandel dragen.

Het streekproductenlabel wordt door de VLAM toegekend op basis van zeer strikte criteria:

“Dit zijn verse of verwerkte producten gemaakt met streekeigen grondstoffen of die als streekeigen worden beschouwd. Ze moeten bekend staan als een streekeigen product, in de streek bereid worden, én een langdurige of een historische bekendheid genieten.”

Het label van streekproduct voor Slaghmuylder’s Paasbier is voor Brouwerij Slaghmuylder dan ook een mooie erkenning voor een traditie die al meer dan 50 jaar in ere gehouden wordt. Na de vastenperiode werd in Vlaanderen Pasen passend gevierd met een zwaarder bier, en dit niet alleen bij de Trappisten maar ook bij de lokale kleine brouwers. Slaghmuylder’s Paasbier wordt sterker gehopt, met hop uit Aalst en omstreken, en kent een langere lagering, dit betekent dat men het bier op een lage temperatuur gedurende een tweetal maanden laat rusten. Brouwerij Slaghmuylder brengt dit bier enkel rond de Paasperiode op de markt, een seizoensgebonden biertje dus.