De details

Samichlaus 2009

Brouwerij: Eggenberg Schlossbrauerei
Dit bier hebben we geproefd op 25-01-2011 met 31 proevers
De gemiddelde beoordeling was 6.97
Fles 33 cl .gist laag .nof nee .THT 2013-10
Geuren alcohol, bitter, citrus, ether (ziekenhuislucht), framboos, hout (kruidig), Karamel, kers, mout (gerst), rood fruit, rook, roos vicee, sherry, vanille, whiskymout, zoet, 
Smaken alcohol, braambes, citrus, framboos, gist, hout (kruidig), Karamel, madeira, mout (gerst), muf, port, rook, rozijn, suiker, zoet, 
 
Extra informatie over dit bier:

Kleur: hout

Helderheid: helder

Schuim: geen schuim

         HS     NS

Z       2       3

Z       1       

B       1        1

CO2; weinig

Alcoholbeleving: 10 % v/v

Body; 2/5

Mondgevoel: zuur – droog, verwarmend

Meest voorkomende geuren: zoet, bitter, alcohol

Opvallende geuren: rosé, weinig geur, cognac, rozenbottel,

Meest voorkomende smaken: zoet, port, alcohol.

Opvallende smaken: cognac, scherp bitter, bitterzoet.

Volgens Internet: Samichlaus is uit traditie geboren in Zwitserland.
Daar vond men dat er rond Samichlaus (6 December) een speciaal bier gebrouwen moest worden. Dit was bij brouwerij Hurlymann in Zwitserland.
Het bier met een stamwort van 32, heeft 9 maanden nodig om totaal uitvergist te zijn. Hierdoor is het een uniek bier.
Brouwerij Hurlyman werd in 1998 overgenomen en de nieuwe eigenaar had geen behoefte aan zo'n speciaal bier. Samichlaus koste te veel tijd om het te brouwen, 9 maanden lageren en dan nog de distributie...... helaas het bier zou verdwijnen. Daar de bedenker van Samichlaus met pensioen ging vond hij dit natuurlijk zeer vervelend.
Om zijn pensioen veilig te stellen ging hij op zoek naar een brouwer die dit bijzondere bier wel op de markt wilde zetten en vond hier in Oostenrijk bij brouwerij Eggenberg mensen die bekend waren met het brouwen van speciaal bier met unieke smaak eigenschappen. En zo wordt Samichlaus nu in Oostenrijk gebrouwen.
Samichlaus met maar liefst 14% alcohol is een van de zwaarste bieren van de wereld. Staat o.a. in het Guinness Book of records. Dit bier is 100% gebrouwen zonder toevoeging van extra alcohol! De uitgelezen moutsoorten de bijzondere hop en fijne biergist heeft dit bier zijn bijzonderheid gegeven.
Donker van kleur vol van smaak en bijzonder van karakter.