De details |
---|
Rick's Abbesse |
Brouwerij: Rick's bier |
Dit bier hebben we geproefd op 12-05-2011 met 9 proevers |
De gemiddelde beoordeling was 6.67 |
Fles 33 cl .gist hoog .nof ja .THT 2010-12-12 |
Geuren | aardbei, boter (ranzig, diacetyl, boterbabbelaar), framboos, fruit, koffie, looizuur, mout (gerst), perzik, rood fruit, vanille, |
Smaken | aardbei, alcohol, cassis, fruit, gist, grenadine, hop, kers, looizuur, mandarijn, metaal, rozijn, suiker, tanine, vanille, |
|
Extra informatie over dit bier: |
---|
Kleur: ·· rood - amber Helderheid: ·troebel Schuim: ·wit ring wandklevend HS NS Z 3 3 Z 1 2 B 0 1 CO2; neutraal Alcoholbeleving: 6 % v/v Body; ·3/5 Mondgevoel: scherp Meest voorkomende geuren: fruit (2x). Opvallende geuren: ei, Meest voorkomende smaken: Cassis (3x), Suiker (2x), kers (2x). Opvallende smaken: zuurstok, kriek, zwarte kers, Opmerkingen: http://www.ratebeer.com/beer/ricks-abbesse/59190/ 3.5 AROMA 7/10 APPEARANCE 4/5 TASTE 7/10 PALATE 4/5 OVERALL 13/20 thebeertourist (3790) - Oslo, NORWAY - OCT 8, 2009 On tap at Moeder de Gans, Teuven. Made with Abbesse de Mouland cherries from Voeren. Deep red orange with a nice pinkish head. Complex yeasty and fruity aroma. Surprisingly dry, though with some fruity sweetness. A bit perfumey. Quite good.
Volgens de brouwer: Na de lancering van het Rick's Bier, een jaartje later, vind ik de tijd rijp voor een nieuw avontuur. Weer ga ik op zoek naar iets typisch van de streek, eigenlijk moet ik het niet ver zoeken, kersen! Kersen? Niet de kersen uit de handel, nee, een kersensoort uit vervlogen tijden. Gelukkig vindt ik snel een boomgaard waar nog enkele “abbesse de Mouland” bomen staan. Abbesse de Mouland, kleine zoete zwarte troskersen die na het plukken, dadelijk ontpit en ingevroren worden om de kwaliteit te behouden. Opgelet! Dit bier is absoluut niet te vergelijken met Kriek. Rick's Abbesse gebrouwen met oude zwarte kersensoorten: Abbesse de Mouland, Bastardikke.
![]() |