De details

Vlamertinge Single Hop

Brouwerij: De Proefbrouwerij Lochristi
Dit bier hebben we geproefd op 10-08-2011 met 10 proevers
De gemiddelde beoordeling was 6.80
Fles 75 cl .gist hoog .nof nee .THT 2013-04
Geuren citrus, grapefruit, honing, hop, kruiden, mandarijn, mout (gerst), rogge(brood), water, 
Smaken citrus, grapefruit, hop, kandij, kruiden, laurier (drop), metaal, mout (gerst), pompoen, 
 
Extra informatie over dit bier:

Kleur: oranje-amber

Helderheid: helder

Schuim: ·wit, wandklevend, stevig

         HS     NS

Z       2       2

Z       1        2

B       1-2     3 stapelend

CO2; neutraal

Alcoholbeleving: 7 % v/v

Body; 3/5

Mondgevoel: droog en toch plakkend

Associatie: ?

Meest voorkomende geuren: Citrus (6x), mout (2x), Grapefruit (2x).

Opvallende geuren: bubblegum, .

Meest voorkomende smaken: Grapefruit (7x), Hop (4x).

Opvallende smaken: kinine, beuken.

 

Volgens de Brouwer: Hop = East Kent Goldings, EBU = 30. East Kent Goldings is oorspronkelijk Engels maar deze is in Vlamertinge (België) geteeld. Het is een zachte bloemige hop met organische tonen. De bitterheid is fijn en het aroma typisch Europees. Vlamertinge is ideaal bij warme visgerechten en wokgerechten.

 

Het doel van de single hop serie is u een idee te geven over de unieke bijdrage die hop levert aan bier. Het onderscheid tussen de drie bieren is enkele te wijten aan het verschil in hopvariëteit. In elk bier is evenveel hop gebruikt, zo smaakt u ook de totale impact op bitterheid, mondgevoel en hopgeuren. Het betreft dikwijls zeer fijne aroma’s en daarom bewaart u deze bieren het best in de koelkast! Alle bieren zijn in april 2011 gebotteld. East Kent Goldings, Cascade En Nelson Sauvin zijn hopvariëteiten respectievelijk afkomstig uit Vlamentinge (België), Mabton (US-Washington), en Nieuw Zeeland. De 3 bieren hebben exact dezelfde samenstelling behalve de hop. Bovendien is in elk bier maar één soort hop gebruikt, vandaar de naam single hop. Gebrouwen op 5 april 2011. Gebotteld op 26 april 2011. Serveertemperatuur 6-8°C. Oplage is 4000 flessen van 75 cl.

 

Opmerkingen: East Kent goldings: Bloemachtig, kruidig, zoetig. Wordt hoofdzakelijk gebruikt in Bitters, Engelse ales en Indian pale ale (cursusboek thuisbrouwen van brouwvereniging 't Wort Wat).