De details |
---|
New Zealand Single Hop |
Brouwerij: De Proefbrouwerij Lochristi |
Dit bier hebben we geproefd op 10-08-2011 met 10 proevers |
De gemiddelde beoordeling was 7.00 |
Fles 75 cl .gist hoog .nof nee .THT 2013-04 |
Geuren | amoniak, bloesem, bosbes, citrus, fruit, grapefruit, honing, hop, koolzuur, wrang, |
Smaken | alcohol, bosbes, gebrand, grapefruit, hop, laurier (drop), mede, metaal, salmiak (zwart-wit), teer, water, wrang, zoet, zuur, |
|
Extra informatie over dit bier: |
---|
Kleur: oranje-amber Helderheid: helder Schuim: wit, veel, stevig, wandklevend. HS NS Z 2 2 Z 2 2 B 1 3 blijft heel lang op een constant hoog niveau CO2; neutraal Alcoholbeleving: 7 % v/v Body; 3/5 Mondgevoel: droog Associatie: tripel Meest voorkomende geuren: grapefruit (6x), witte wijn (2x), citrus (2x). Opvallende geuren: kruisbessen, witte wijn, rozenextract. Meest voorkomende smaken: Grapefruit (7x), mede (4x), metaal (2x). Opvallende smaken: Pouilly fumee.
Volgens de brouwer: Nelson Sauvin wordt in New Zealand veel geteeld en gebruikt. Zeer herkenbaar zijn pompelmoes en op de achtergrond ook citrus. De bitterheid is iets harder maar ook iets ronder. Het is een hopsoort die zoete, volle tonen heeft. De naam Nelson Sauvin is gekozen omdat de aroma’s doen denken aan de Sauvignon Blanc druif. De aroma’s zijn en blijven sterk aanwezig. 55 EBU. Het doel van de single hop serie is u een idee te geven over de unieke bijdrage die hop levert aan bier. Het onderscheid tussen de drie bieren is enkele te wijten aan het verschil in hopvariëteit. In elk bier is evenveel hop gebruikt, zo smaakt u ook de totale impact op bitterheid, mondgevoel en hopgeuren. Het betreft dikwijls zeer fijne aroma’s en daarom bewaart u deze bieren het best in de koelkast! Alle bieren zijn in april 2011 gebotteld. East Kent Goldings, Cascade En Nelson Sauvin zijn hopvariëteiten respectievelijk afkomstig uit Vlamentinge (België), Mabton (US-Washington), en Nieuw Zeeland. De 3 bieren hebben exact dezelfde samenstelling behalve de hop. Bovendien is in elk bier maar één soort hop gebruikt, vandaar de naam single hop. Gebrouwen op 5 april 2011. Gebotteld op 26 april 2011. Serveertemperatuur 6-8°C. Oplage is 4000 flessen van 75 cl.
Opmerkingen: Nelson Sauvin
koste wat meer moeite omdat dit een relatief nieuwe hopsoort is: Kruisbessen en
witte druif. Wordt gebruikt in lagers, American- en Indian pale ales (http://www.craftbrewer.com.au/shop/details.asp?PID=633.). |