De details |
---|
Graaf Dickbier |
Brouwerij: De Muifelbrouwerij |
Dit bier hebben we geproefd op 09-11-2011 met 12 proevers |
De gemiddelde beoordeling was 6.25 |
Fles 30 cl .gist hoog .nof ja .THT 2013-12 |
Geuren | |
Smaken |
|
Extra informatie over dit bier: |
---|
Kleur: goudgeel Helderheid: ·waas Schuim: wit, ring, wandklevend. HS NS Z 1-2 2-3 Z 1 1-2 B 1 2 CO2; veel Alcoholbeleving: 5-6 % v/v Body; 2/5 Mondgevoel: prikkelend. Associatie: blond Meest voorkomende geuren: hop (3x), zwavel (2x). Opvallende geuren: -. Meest voorkomende smaken: Mout (5x), hop (2x). Opvallende smaken: -. Ingebracht door: brouwer Martin Ostendorf, eigenaar en brouwer van de Muifelbrouwerij Volgens de brouwer: Het Graaf Dicbier is een lekker wegdrinkbaar blond bier met 5,5% alcohol, gebrouwen met alleen natuurlijke grondstoffen. Het bier is vernoemd naar de Graaf die in 1357 stadsrechten verleende aan de poorters van Megen. Megen is een klein stadje aan de Maas, dat in 2007 viert dat ze 650 jaar stadsrechten bezit (het is nu overigens onderdeel van de gemeente Oss). Dit bier was oorspronkelijk alleen bedoeld als feestbier voor 2007. Het bier is echter een blijvertje gebleken. Het is voornamelijk in Megen verkrijgbaar. Vanaf 2009 (flessen met een tht datum juli 2010) is het alcoholpercentage verhoogd naar 6,8%.
Drink- en bewaaradvies Het Graaf Dicbier is niet gefiltreerd voor afvullen en niet gepasteuriseerd. Elke fles bevat een depot van gist en eiwitten die zorgt voor een verdere smaakevolutie. Het bier dient rechtop bewaard te worden, bij voorkeur op een koele en zo donker mogelijke plek. Laat het bier na vervoer enkele dagen rusten. Het bier zal prima smaken bij een temperatuur van 6-8 °C. Drink het bier niet te koud, dan komt de smaak niet zo goed tot zijn recht. De houdbaarheidstermijn van dit bier is gesteld op een jaar. De brouwer adviseert het bier zo vers mogelijk te drinken.
Technische gegevens Gebrouwen bij Sint Servattumus Schijndel Biertype Bovengistend blond bier Stamwortgehalte 15,2 °P/1062 g/L Ingrediënten brouwwater, pilsmout, caramünchener 120 (gerstemout), brewer's gold (hop), kristalsuiker, biergist van Fermentis Alcohol gehalte 6,8 vol% Kleur en bitterheid 10 EBC en 26 IBU |