De details

Abt (12)

Brouwerij: St. Bernardus
Dit bier hebben we geproefd op 13-11-2013 met 11 proevers
De gemiddelde beoordeling was 7.36
Fles 33 cl .gist hoog .nof ja .THT 2018-07-10
Geuren alcohol, amandel (marsepein, spijs, amaretto, bitterkoekjes), bitter, chemisch, fruit, gebrande mout, hout (kruidig), kaneel, kers, krenten, laurier (drop), metaal, rood fruit, rozijn, vijg, zwarte bes, 
Smaken alcohol, asparine, champagne pils, chemisch, chocolade, fruit, gebrande mout, hout (kruidig), kaneel, Karamel, kers, kruiden, peper, pruim, rozijn, suiker, vanille, vijg, zout, 
 
Extra informatie over dit bier:
Kleur: bruin - robijn.
Helderheid: helder tot waas.
Schuim: wit, schijf, wandklevend.
             HS    NS
Zoet      3    3
Zuur      1    2
Bitter    1    3
CO2: veel.
Alcoholbeleving: 10+ % v/v
Body: 4/5.
Mondgevoel: scherp.
Meest voorkomende geuren: alcohol (6x), gebrande mout (2x).
Opvallende geuren: melasse.
Meest voorkomende smaken: alcohol (5x), gebrande mout (3x), hout (2x).
Opvallende smaken: bloed, schimmelkaas.
Ingebracht door: Auke Tanja.
Opmerkingen: 
Dubbelproeverij van St. Bernardus, Abt (12) versus Westvleteren 12 met productiedatums zo dicht mogelijk bij elkaar.
http://boakandbailey.com/2007/12/st-bernardus-abt-12-v-westvleteren-12/
Volgens de brouwer: Zeer fruitig aroma, zit boordevol complexe smaken en blinkt uit door zijn lange bitterzoete afdronk.
Wordt aanzien als een van de beste bieren ter wereld. Origineel recept, sedert 1946 gebrouwen.
Etiket: http://www.bierproefclubheerhugowaard.nl/gallery/images/StBernardus12buik.jpg
http://www.bierproefclubheerhugowaard.nl/gallery/images/StBernardus12Rug.jpg
buik

rug