De details |
---|
Märzen |
Brouwerij: Hecht- Schenkerla |
Dit bier hebben we geproefd op 11-06-2014 met 9 proevers |
De gemiddelde beoordeling was 6.56 |
Fles 50 cl .gist laag .nof nee .THT 2014-06 |
Geuren | gebrand, gerookt, kaas, kaneel, kruidnagel (vette worst), laurier (drop), paling (gerookt), zwavel, |
Smaken | buisman, gebrande mout, gerookt, hout (kruidig), koffie, kruidnagel (vette worst), laurier (drop), metaal, mout (gerst), peper, room, stroop, zoethout, zuur, |
|
Extra informatie over dit bier: |
---|
Helderheid: helder Schuim: veel, romig, crème, stevig, wandklevend. HS NS Z 2-3 2-3 Z 0 1 B 0 3 CO2; weinig Alcoholbeleving: 5 % v/v Body; 2/5 Mondgevoel: droog Associatie: Rookbier Meest voorkomende geuren: Rook!! & gerookte mout. Opvallende geuren: makreel, javaanse suiker, turf. Meest voorkomende smaken: Rook, rookmout & laurier. Opvallende smaken: makreel, Kalmoes. Ingebracht door: Bert van der Heijden Volgens de brouwer: Bamberg’s speciality, a dark, bottom fermented smokebeer, brewed with Original Schlenkerla Smokemalt from the Schlenkerla maltings and tapped according to old tradition directly from the gravity-fed oakwood cask in the historical brewery tavern. Etiket: http://www.bierproefclubheerhugowaard.nl/gallery/images/2089.jpg |