De details

Oesterstout

Brouwerij: Scheldebrouwerij
Dit bier hebben we geproefd op 20-04-2016 met 11 proevers
De gemiddelde beoordeling was 6.09
Fles 33 cl .gist hoog .nof ja .THT 2017-06
Geuren alcohol, amandel (marsepein, spijs, amaretto, bitterkoekjes), appel (zuur), azijnzuur, buisman, honing, Karamel, laurier (drop), metaal, mout (gerst), nootmuskaat, rozijn, salmiak (zwart-wit), sherry, toffee, zoethout, zuur, 
Smaken aalbes, alcohol, amandel (marsepein, spijs, amaretto, bitterkoekjes), azijnzuur, buisman, cassis, droge witte wijn, fruit, gebrande mout, hout (kruidig), Karamel, kots (maagzuur), kruidnagel (vette worst), mout (gerst), sherry, sinaasappel, tanine, vanille, water, wijnzuur, zout, 
 
Extra informatie over dit bier:

Kleur: bruin

Helderheid: helder.

Schuim: crème, dun ringetje, niet wandklevend.

smaak

Hoofd

Nasmaak

verloop

zoet

2

2


zuur

2

�2-3


bitter

1

1


Schaal van 0 t/m 5

CO2; weinig

Alcoholbeleving: 8 % v/v

Body; 3/5

Mondgevoel:poederig & trekkend.

Associatie: R.I.S.

Meest voorkomende geuren: Azijn, alcohol & karamel.

Opvallende geuren: mokka, hyacint.

Meest voorkomende smaken: gebrande mout, buisman & wijn.

Opvallende smaken: vruchtenlimonade, bruine suiker.

Opmerkingen: Score Alkmaar 7,24; 17 proevers (2-12-2015)
De Scheldebrouwerij is een unieke ambachtelijke brouwerij. Een brouwerij waar nog op de authentieke wijze bier wordt gebrouwen, dat wil zeggen met louter natuurlijke grondstoffen, zonder filtrage en zonder pasteurisatie. Al sinds de oprichting van de brouwerij staat de kwaliteit van het bier op de eerste plaats. De brouwerij en haar bieren zijn een echt monument voor bierdrinkers.

Deze robuuste stout brengt u dankzij een onbestemde vleug zilt een stuk dichterbij de kust. Onder een beigekleurige schuimkraag schuilt een krachtig bier, vol van smaak en rijk van geur. Zijn robuustheid wordt opgebouwd uit het zoete van fruit en karamel en het bittere van hop en geroosterde mout. Oesterstout is een bier met een vleugje zee-smaak van oesters. Tijdens het brouwproces wordt de wort van dit bier over oesterschelpen gepompt. Oesterstout smaakt lang en gelaagd na.

Volgens de brouwer: http://www.scheldebrouwerij.com/schelde-bieren/oesterstout

Onze robuuste stout brengt u dankzij een onbestemde vleug zilt een stuk dichterbij de kust. Onder een beigekleurige schuimkraag schuilt een krachtig bier, vol van smaak en rijk van geur. Zijn robuustheid wordt opgebouwd uit het zoete van fruit en karamel en het bittere van hop en geroosterde mout.

Etiket:

http://www.bierproefclubheerhugowaard.nl/gallery/images/oesterstout.jpg