De details |
---|
Oesterstout |
Brouwerij: Scheldebrouwerij |
Dit bier hebben we geproefd op 20-04-2016 met 11 proevers |
De gemiddelde beoordeling was 6.09 |
Fles 33 cl .gist hoog .nof ja .THT 2017-06 |
Geuren | alcohol, amandel (marsepein, spijs, amaretto, bitterkoekjes), appel (zuur), azijnzuur, buisman, honing, Karamel, laurier (drop), metaal, mout (gerst), nootmuskaat, rozijn, salmiak (zwart-wit), sherry, toffee, zoethout, zuur, |
Smaken | aalbes, alcohol, amandel (marsepein, spijs, amaretto, bitterkoekjes), azijnzuur, buisman, cassis, droge witte wijn, fruit, gebrande mout, hout (kruidig), Karamel, kots (maagzuur), kruidnagel (vette worst), mout (gerst), sherry, sinaasappel, tanine, vanille, water, wijnzuur, zout, |
|
Extra informatie over dit bier: | ||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Kleur: bruin Helderheid: helder. Schuim: crème, dun ringetje, niet wandklevend.
CO2; weinig Alcoholbeleving: 8 % v/v Body; 3/5 Mondgevoel:poederig & trekkend. Associatie: R.I.S. Meest voorkomende geuren: Azijn, alcohol & karamel. Opvallende geuren: mokka, hyacint. Meest voorkomende smaken: gebrande mout, buisman & wijn. Opvallende smaken: vruchtenlimonade, bruine suiker. Opmerkingen: Score Alkmaar 7,24; 17 proevers (2-12-2015) Deze robuuste stout brengt u dankzij een onbestemde vleug zilt een stuk dichterbij de kust. Onder een beigekleurige schuimkraag schuilt een krachtig bier, vol van smaak en rijk van geur. Zijn robuustheid wordt opgebouwd uit het zoete van fruit en karamel en het bittere van hop en geroosterde mout. Oesterstout is een bier met een vleugje zee-smaak van oesters. Tijdens het brouwproces wordt de wort van dit bier over oesterschelpen gepompt. Oesterstout smaakt lang en gelaagd na. Volgens de brouwer: http://www.scheldebrouwerij.com/schelde-bieren/oesterstout Onze robuuste stout brengt u dankzij een onbestemde vleug zilt een stuk dichterbij de kust. Onder een beigekleurige schuimkraag schuilt een krachtig bier, vol van smaak en rijk van geur. Zijn robuustheid wordt opgebouwd uit het zoete van fruit en karamel en het bittere van hop en geroosterde mout. Etiket:
http://www.bierproefclubheerhugowaard.nl/gallery/images/oesterstout.jpg |