De details

La Zia Ale

Brouwerij: Birradamare
Dit bier hebben we geproefd op 18-05-2016 met 13 proevers
De gemiddelde beoordeling was 6.77
Fles 33 cl .gist hoog .nof ja .THT 2016-07
Geuren abrikoos, azijnzuur, bloemen, cellution (bandenplaklijm, bouwpakketlijm), fresia, fruit, geel fruit, gember, gras, honing, hooi, hop, Karamel, karton, kruiden, muf, munt, rubber, zoethout, 
Smaken appel (zuur), bloemen, fruit, gember, geranium, gist, honing, hop, Karamel, laurier (drop), lychee, madeira, medicinaal, mout (gerst), salmiak (zwart-wit), sinaasappel, zoethout, zuur, 
 
Extra informatie over dit bier:

Kleur: licht amber.

Helderheid: troebel.

Schuim: Crème, veel, stevig, grote bellen, met gist, beetje wandklevend.

smaak

Hoofd

Nasmaak

verloop

zoet

3

3


zuur

1

2


bitter

1

1

2

Schaal van 0 t/m 5

CO2; neutraal

Alcoholbeleving: 6 % v/v

Body; (2-3)/5

Mondgevoel: tanine.

Associatie: 7 deugden

Meest voorkomende geuren: Hop, Honing & karton.

Opvallende geuren: rozemarijn.

Meest voorkomende smaken: Rozemarijn, zuurtje & honing.

Opvallende smaken: rozemarijn, Thijm, majoraan.

Opmerkingen: Er is een foodpairing met dit bier en gerookte zalm gehouden, deze werd gewaardeerd met een 6,8.

Eerst spijs, dan bier; Neutralisatie = 3, Definitie = 2 (minder kruidig), Terugkeer = 1 (muf & grond).

Eerst bier, dan Spijs: Neutralisatie = 3, Definitie = 3, Versterking = 2 (vissiger, zouter & vetter).

Uitnodigend om mee door te gaan. Dit bier combineert beter met gerookte zalm dan met jong belegen kaas of zoete druiven.

Alle cijfers zijn op een schaal van 3.

Volgens de brouwer: http://www.birradamare.it/birre.php?bid=24

LA ZIA ALE is a project of the craft brewers of Latium, associated to the A.BI. Lazio, to enhance the use of barley malt and agricultural products typical of the region, using them as the base ingredients in the recipes of their beers.

Each member produces LA ZIA ALE based on its own inspiration.

We have interpreted this beer by adding Rosemary and Artichoke, typical products of the Latium coast, that give aromatic and balsamic notes that strongly characterize and make it a good mate of the traditional dishes of Latium.

Color

37 EBC

Bitter

35 EBU

Alcohol Percent

5,5 % v/v

Palate Degrees

14,1°P

Availability

Seasonal

Etiket: http://www.bierproefclubheerhugowaard.nl/gallery/images/LaZiaAle.jpg