De details

Cocoa

Brouwerij: Birradamare
Dit bier hebben we geproefd op 18-05-2016 met 13 proevers
De gemiddelde beoordeling was 6.46
Fles 33 cl .gist hoog .nof ja .THT 2017-05
Geuren buisman, chocolade, citrus, drop, gebrande mout, koffie, laurier (drop), rook, room, salmiak (zwart-wit), whiskymout, zuur, zweet, 
Smaken alcohol, appelcider, buisman, chocolade, drop, druif, fruit, gebrande mout, honing, Karamel, kers, koffie, koper, kruidnagel (vette worst), kruisbes, laurier (drop), rozijn, tanine, zoethout, zuur, 
 
Extra informatie over dit bier:

Kleur: bruin-zwart.

Helderheid: troebel meyt brokken

Schuim: Crème, luchtig, direct weg = colaschuim.

smaak

Hoofd

Nasmaak

verloop

zoet

2

2


zuur

2

2


bitter

1

2


Schaal van 0 t/m 5

CO2; weinig.

Alcoholbeleving: 6-7 % v/v

Body; 3/5

Mondgevoel:dun en plakkend.

Associatie: stout

Meest voorkomende geuren: Koffie, chocolade & laurier.

Opvallende geuren: geoxideerd koper,

Meest voorkomende smaken: Chocolade, gebrande mout & koffie.

Opvallende smaken: rode dessertwijn,

Opmerkingen: foodpairing Cocao met zoete druiven. Eerst spijs, dan bier; Neutralisatie is 3, definitie = 2 (minder gebrand), Versterking = 1 (zoeter), de tweede slok is normaal. Eerst bier, dan spijs: Neutralisatie = 2 (nog een beetje geroosterd smaak), definitie = 3, versterking = 1 (zoeter). Conclusie = leuke combinatie. Alle cijfers zijn op een schaal van 3.

Volgens de brouwer: http://www.birradamare.it/birre.php?bid=22

Chocolate Brown Ale

This strong and well-structured beer, inspired by the Chocolate Brown Ale and with its dark chocolate color, has a silky, elegant and bitter chocolate taste. Cocoa, grounded together with barley malt and oat flakes, become the crowning ingredients of the recipe, enhancing its flavors. Matches well with roasted tasty and spicy meats, with biscuits like amaretti and with almond cakes.

Color

58 EBC

Bitter

33 EBU

Alcohol Percent

7,5 % v/v

Palate Degrees

18,5°C

Etiket: http://www.bierproefclubheerhugowaard.nl/gallery/images/Cocao.jpg