De details |
---|
Alkmaarder brown porter |
Brouwerij: Martin Peerdeman |
Dit bier hebben we geproefd op 16-11-2016 met 15 proevers |
De gemiddelde beoordeling was 5.73 |
Fles 30 cl .gist hoog .nof ja .THT 2017-08 |
Geuren | champagne pils, chocolade, drop, gebrande mout, hout (kruidig), Karamel, koffie, kruiden, laurier (drop), rood fruit, rook, rozijn, stroop, zoete drop, zoethout, |
Smaken | buisman, chocolade, gebrand, koffie, laurier (drop), mout (gerst), noten, rijp fruit, vlees, water, zoethout, |
|
Extra informatie over dit bier: | ||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Kleur: bruin Helderheid: helder. Schuim: crème, ring.
CO2; weinig. Alcoholbeleving: 5 % v/v Body; 2/5 Mondgevoel: dun. Associatie: stout, Porter, Schwarzbier. Meest voorkomende geuren: Gebrande mout, koffie en karamel. Opvallende geuren: ijsthee, bruine Basterdsuiker. Rode kool met appeltjes. Meest voorkomende smaken: Water, cola & laurier. Opvallende smaken: cola (zonder prik). Opmerkingen: 2016 PINT BPC HHW thuisbrouwers competitie. Laurens mocht het thema bedenken en besloot: Uitgaand van 20 liter: 29 liter water. Maischwater en spoelwater zelf te verdelen. 71% Pilsmout 3 ebc (2,971 kg) + 19% Vienna malt 12 ebc (0,792 kg) + 5,2% Tarwemout 3 ebc (0,248 kg) + 4,7% Chocomout 900 ebc (0,198 kg). 40 g. Hallertau Hersbrücker + 20 g. Fuggles. Verdeling van de hop (bitterhop, aromahop en eventueel dryhop) naar des brouwersch inzicht. Lallemand Danstar windsor gist. Volgens de brouwer: 9-7-16 gebrouwen. Maisch schema; 55°C 15min. 67°C 90min. 78°C 5min. Koken 75min. Alle hop in 1x aan het begin van het koken toegevoegd om nog enigszins bitterheid te proeven bij deze schaarse hopgift. Begin sg 1047. Eind sg 1015. 4,5% alcohol.10-8-16 gebotteld.Al met al een lastige opdracht om iets drinkbaars van te maken . Etiket: geen, wel kroondop
|