De details

Alkmaarder brown porter

Brouwerij: Martin Peerdeman
Dit bier hebben we geproefd op 16-11-2016 met 15 proevers
De gemiddelde beoordeling was 5.73
Fles 30 cl .gist hoog .nof ja .THT 2017-08
Geuren champagne pils, chocolade, drop, gebrande mout, hout (kruidig), Karamel, koffie, kruiden, laurier (drop), rood fruit, rook, rozijn, stroop, zoete drop, zoethout, 
Smaken buisman, chocolade, gebrand, koffie, laurier (drop), mout (gerst), noten, rijp fruit, vlees, water, zoethout, 
 
Extra informatie over dit bier:

Kleur: bruin

Helderheid: helder.

Schuim: crème, ring.

smaak

Hoofd

Nasmaak

verloop

zoet

1

2


zuur

1

1


bitter

2

3


Schaal van 0 t/m 5

CO2; weinig.

Alcoholbeleving: 5 % v/v

Body; 2/5

Mondgevoel: dun.

Associatie: stout, Porter, Schwarzbier.

Meest voorkomende geuren: Gebrande mout, koffie en karamel.

Opvallende geuren: ijsthee, bruine Basterdsuiker. Rode kool met appeltjes.

Meest voorkomende smaken: Water, cola & laurier.

Opvallende smaken: cola (zonder prik).

Opmerkingen: 2016 PINT BPC HHW thuisbrouwers competitie. Laurens mocht het thema bedenken en besloot: Uitgaand van 20 liter: 29 liter water. Maischwater en spoelwater zelf te verdelen. 71% Pilsmout 3 ebc (2,971 kg) + 19% Vienna malt 12 ebc (0,792 kg) + 5,2% Tarwemout 3 ebc (0,248 kg) + 4,7% Chocomout 900 ebc (0,198 kg). 40 g. Hallertau Hersbrücker + 20 g. Fuggles. Verdeling van de hop (bitterhop, aromahop en eventueel dryhop) naar des brouwersch inzicht. Lallemand Danstar windsor gist.

Volgens de brouwer: 9-7-16 gebrouwen. Maisch schema; 55°C 15min. 67°C 90min. 78°C 5min. Koken 75min. Alle hop in 1x aan het begin van het koken toegevoegd om nog enigszins bitterheid te proeven bij deze schaarse hopgift. Begin sg 1047. Eind sg 1015. 4,5% alcohol.10-8-16 gebotteld.Al met al een lastige opdracht om iets drinkbaars van te maken .

Etiket: geen, wel kroondop