De details

Dark wings

Brouwerij: Mischief
Dit bier hebben we geproefd op 16-11-2016 met 15 proevers
De gemiddelde beoordeling was 5.73
Fles 30 cl .gist hoog .nof ja .THT 2017-08
Geuren braambes, drop, gebrande mout, grenadine, Karamel, koffie, kruidnagel (vette worst), laurier (drop), medicinaal, metaal, rozijn, rubber, salmiak (zwart-wit), zoethout, zuur, 
Smaken aardbei, chocolade, drop, gebrande mout, hop, hopbitter, hout (kruidig), kandij, Karamel, koffie, koolzuur, kruidnagel (vette worst), laurier (drop), peper, rozijn, vanille, water, zwarte bes, 
 
Extra informatie over dit bier:

Kleur: bruin

Helderheid: waas

Schuim: -

smaak

Hoofd

Nasmaak

verloop

zoet

�1-2

1


zuur

0

1


bitter

1

2


Schaal van 0 t/m 5

CO2; neutraal

Alcoholbeleving: 5 % v/v

Body; 2/5

Mondgevoel:dun

Associatie: stout, Porter, Schwarzbier.

Meest voorkomende geuren: Laurier, koffie & gebrande mout.

Meest voorkomende smaken: Karamel, water & koolzuur.

Opvallende smaken: Cola,

Opmerkingen: 2016 PINT BPC HHW thuisbrouwers competitie. Laurens mocht het thema bedenken en besloot: Uitgaand van 20 liter: 29 liter water. Maischwater en spoelwater zelf te verdelen. 71% Pilsmout 3 ebc (2,971 kg) + 19% Vienna malt 12 ebc (0,792 kg) + 5,2% Tarwemout 3 ebc (0,248 kg) + 4,7% Chocomout 900 ebc (0,198 kg). 40 g. Hallertau Hersbrücker + 20 g. Fuggles. Verdeling van de hop (bitterhop, aromahop en eventueel dryhop) naar des brouwersch inzicht. Lallemand Danstar windsor gist.

Volgens de brouwer: alle mout de volle tijd gemaished op het volgende schema:

10 minuten op 50°C. 40 minuten op 62°C. 30 minuten op 72°C. 3 minuten op 78°C. 90 minuten gekookt. Hersbrücker als bitterhop de volle 90 minuten mee gekookt, en de fuggles de laatste 5 minuten als aroma hop.
Etiket: http://www.bierproefclubheerhugowaard.nl/gallery/images/DarkWings.jpg