De details

Bricolage superieur

Brouwerij: Bierbrouwerij De Reiger Heerhugowaard
Dit bier hebben we geproefd op 16-11-2016 met 15 proevers
De gemiddelde beoordeling was 6.73
Fles 30 cl .gist hoog .nof ja .THT 2017-07
Geuren buisman, gebrande mout, hooi, Karamel, kers, koffie, laurier (drop), leer, metaal, mout (gerst), rood fruit, rook, rozijn, salmiak (zwart-wit), stroop, zoete drop, zoethout, zuur, 
Smaken aardbei, chocolade, drop, gebrande mout, kandij, Karamel, kers, koffie, koolzuur, kruisbes, laurier (drop), metaal, mout (gerst), noten, peper, salmiak (zwart-wit), suiker, water, zoethout, 
 
Extra informatie over dit bier:

Winnaar PINT BPC HHW thuisbrouwerscompetitie 2016

Kleur: bruin.

Helderheid: helder

Schuim: -

smaak

Hoofd

Nasmaak

verloop

zoet

2

2


zuur

1

2


bitter

2

3


Schaal van 0 t/m 5

CO2; neutraal tot veel

Alcoholbeleving: 5 % v/v

Body; 2/5

Mondgevoel: dun & wrang.

Associatie: stout, Porter, Schwarzbier.

Meest voorkomende geuren: gebrande mout(!), koffie & bruine basterdsuiker.

Opvallende geuren: Bruine basterdsuiker, bruine kandij, honingdrop & cola.

Meest voorkomende smaken: Drop, laurier & koffie.

Opvallende smaken:

Opmerkingen: 2016 PINT BPC HHW thuisbrouwers competitie. Laurens mocht het thema bedenken en besloot: Uitgaand van 20 liter: 29 liter water. Maischwater en spoelwater zelf te verdelen. 71% Pilsmout 3 ebc (2,971 kg) + 19% Vienna malt 12 ebc (0,792 kg) + 5,2% Tarwemout 3 ebc (0,248 kg) + 4,7% Chocomout 900 ebc (0,198 kg). 40 g. Hallertau Hersbrücker + 20 g. Fuggles. Verdeling van de hop (bitterhop, aromahop en eventueel dryhop) naar des brouwersch inzicht. Lallemand Danstar windsor gist.

Het schuim van dit bier is lichter dan van de andere drie, wellicht omdat de chocomout pas later in het maisschema toegevoegd is.

Volgens de brouwer:Bottledatum = 28-07-2016. De donkermout is laat toegevoegd om bitterstof te beperken.

Etiket: alleen kroondop, informatie los bijgeleverd.