De details

Laurensator

Brouwerij: Bierproefgenootschap Huygenmeester
Dit bier hebben we geproefd op 16-11-2016 met 15 proevers
De gemiddelde beoordeling was 6.47
Fles 30 cl .gist hoog .nof ja .THT 2017-06
Geuren champagne pils, chocolade, drop, gebrande mout, hout (kruidig), Karamel, koffie, kruiden, laurier (drop), rood fruit, rook, rozijn, stroop, zoete drop, zoethout, 
Smaken aardbei, buisman, chocolade, gebrand, gebrande mout, kandij, Karamel, koffie, koolzuur, laurier (drop), mout (gerst), noten, rijp fruit, salmiak (zwart-wit), vlees, water, zoethout, 
 
Extra informatie over dit bier:

Kleur: bruin

Helderheid: helder tot waas

Schuim: Crème, veel, luchtig, snel weg (colaschuim).

smaak

Hoofd

Nasmaak

verloop

zoet

2

2


zuur

1

2


bitter

2

3


Schaal van 0 t/m 5

CO2; veel tot heel veel

Alcoholbeleving: 6 % v/v

Body; 3/5

Mondgevoel: droog en prikkelend.

Associatie: stout, Porter, Schwarzbier.

Meest voorkomende geuren: Gebrande mout, koffie en karamel.

Opvallende geuren: ijsthee, bruine basterdsuiker, rode kool met appeltjes.

Meest voorkomende smaken: Water, cola en laurier.

Opvallende smaken: cola, suikerpinda, koperoxide

Opmerkingen: 2016 PINT BPC HHW thuisbrouwers competitie. Laurens mocht het thema bedenken en besloot: Uitgaand van 20 liter: 29 liter water. Maischwater en spoelwater zelf te verdelen. 71% Pilsmout 3 ebc (2,971 kg) + 19% Vienna malt 12 ebc (0,792 kg) + 5,2% Tarwemout 3 ebc (0,248 kg) + 4,7% Chocomout 900 ebc (0,198 kg). 40 g. Hallertau Hersbrücker + 20 g. Fuggles. Verdeling van de hop (bitterhop, aromahop en eventueel dryhop) naar des brouwersch inzicht. Lallemand Danstar windsor gist.

Volgens de brouwer: Het maischschema : 62°C 45 min., 72°C 20 min., 78°C 05 min.

Etiket: http://www.bierproefclubheerhugowaard.nl/gallery/images/HMLaurensator.jpg