De details |
---|
Laurensator |
Brouwerij: Bierproefgenootschap Huygenmeester |
Dit bier hebben we geproefd op 16-11-2016 met 15 proevers |
De gemiddelde beoordeling was 6.47 |
Fles 30 cl .gist hoog .nof ja .THT 2017-06 |
Geuren | champagne pils, chocolade, drop, gebrande mout, hout (kruidig), Karamel, koffie, kruiden, laurier (drop), rood fruit, rook, rozijn, stroop, zoete drop, zoethout, |
Smaken | aardbei, buisman, chocolade, gebrand, gebrande mout, kandij, Karamel, koffie, koolzuur, laurier (drop), mout (gerst), noten, rijp fruit, salmiak (zwart-wit), vlees, water, zoethout, |
|
Extra informatie over dit bier: | ||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Kleur: bruin Helderheid: helder tot waas Schuim: Crème, veel, luchtig, snel weg (colaschuim).
CO2; veel tot heel veel Alcoholbeleving: 6 % v/v Body; 3/5 Mondgevoel: droog en prikkelend. Associatie: stout, Porter, Schwarzbier. Meest voorkomende geuren: Gebrande mout, koffie en karamel. Opvallende geuren: ijsthee, bruine basterdsuiker, rode kool met appeltjes. Meest voorkomende smaken: Water, cola en laurier. Opvallende smaken: cola, suikerpinda, koperoxide Opmerkingen: 2016 PINT BPC HHW thuisbrouwers competitie. Laurens mocht het thema bedenken en besloot: Uitgaand van 20 liter: 29 liter water. Maischwater en spoelwater zelf te verdelen. 71% Pilsmout 3 ebc (2,971 kg) + 19% Vienna malt 12 ebc (0,792 kg) + 5,2% Tarwemout 3 ebc (0,248 kg) + 4,7% Chocomout 900 ebc (0,198 kg). 40 g. Hallertau Hersbrücker + 20 g. Fuggles. Verdeling van de hop (bitterhop, aromahop en eventueel dryhop) naar des brouwersch inzicht. Lallemand Danstar windsor gist. Volgens de brouwer: Het maischschema : 62°C 45 min., 72°C 20 min., 78°C 05 min. Etiket: http://www.bierproefclubheerhugowaard.nl/gallery/images/HMLaurensator.jpg |