De details

Prufus

Brouwerij: Rufus
Dit bier hebben we geproefd op 19-04-2017 met 10 proevers
De gemiddelde beoordeling was 6.70
Fles 75 cl .gist hoog .nof ja .THT 2017-09
Geuren abrikoos, banaan, bloemen, citrus, fresia, geel fruit, grapefruit, hop, mandarijn, mango, metaal, mout (gerst), perzik, stro, 
Smaken amandel (marsepein, spijs, amaretto, bitterkoekjes), asparine, bitter, Bitter lemon, fruit, geel fruit, grapefruit, hop, hopbitter, kinine / tonic, metaal, peredrup, rozijn, water, zeep, 
 
Extra informatie over dit bier:

Kleur: geel

Helderheid: troebel

Schuim: wit, romig, stabiel, wandklevend.

smaak

Hoofd

Nasmaak

verloop

zoet

1

2


zuur

1

1


bitter

2

3


Schaal van 0 t/m 5

CO2; weinig tot neutraal

Alcoholbeleving: 7 % v/v

Body; 2-3/5

Mondgevoel: droog, wrang, verwarmend.

Associatie: Engelse bitter

Meest voorkomende geuren: Citrus (!), bloemen en geel fruit.

Meest voorkomende smaken: Hop, den & hopbitter.

Opvallende smaken: den, /bier/brouwerijen/nederland/noord-brabant/heeze/rufus

Brouwerij Rufus Brouwerijhuurder

Land

Nederland

Provincie

Noord Brabant

Plaats

Heeze

Actieve brouwerij

Ja

Opgericht in

2015

Brouwerij historie

Als liefhebber van aparte bieren ontstond de nieuwsgierigheid naar het zelf brouwen. De passie is geboren, vanaf 2015 brouwt Brouwerij Rufus uit Heeze zijn eigen bier.

De productontwikkeling hiervan gebeurt allemaal in Heeze. Daarna wordt het bier door Brouwerij Rufus zelf gebrouwen in de ketels bij De 3Horne in Kaatsheuvel.

Doordat "bier en kaas" zo´┐Żn prachtige combinatie is, zijn de brouwers begonnen met het maken van een eigen bierkaas. Ook hier vindt recept- en productontwikkeling plaats in hun eigen keuken in Heeze. Uiteindelijk worden de kaasjes door Brouwerij Rufus samen met Kaasboerderij De Leyedaeler geproduceerd.

De brouwers hopen dat hun passie te proeven is in hun product.

http://www.cambrinus.nl/brw/RUFUS.HTM

Brouwerij Rufus

Categorie: Brouwerijhuurder
Groep : Onafhankelijk
Opgericht: 2015
Jaarproduktie: 90 hl.
Provincie: Noord-Brabant
Postadres:
Iras 28
5591 SG Heeze
KvK-nummer: 63782227
Telefoon: 06-52326460
Eigenaar/directeur: Marc van den Acker
Brouwmeester: Marc van den Acker
URL: http://www.brouwerijrufus.nl
@mail: info@brouwerijrufus.nl

Over de brouwerij

Op 17 mei 2015 werd een start gemaakt met het opstarten van de brouwerij. Op 21 november werd het eerste bier, Macker, gepresenteerd. Brouwerij Rufus maakt gebruik van de brouwfaciliteiten van Brouwerij De 3 Horne in Kaatsheuvel. Naast bier wordt er met het biertevens kaas gemaakt. In 2016 werd er 90hl bier geproduceerd.

afb. 1: Brouwer Marc van den Acker

Bieren

Huidig assortiment (moederbrouwsels):

Macker

  • Gebrouwen sinds: 2015

  • Alcoholpercentage: 6.7%

  • Soort: amber

  • Opmerkingen:
    Macker is gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van Brouwerij De 3 Horne in Kaatsheuvel en werd gepresenteerd op 21 november 2015.

Prufus

  • Gebrouwen sinds: 2016

  • Alcoholpercentage: 6.0%

  • Soort: speciaalbier, blond

Knoet

  • Gebrouwen sinds: 2016

  • Alcoholpercentage: 8.0%

  • Soort: ale

Proefresultaten andere PINT Bierproefclubs:
Leiden Mei-2017: https://lbpc.wordpress.com/2017/05/03/proefavond-mei-2017/
Uiterlijk: geel en wazig. Geuren: gras/hooi, muf (beetje verlopen kaas?), wat citrus, veel hop. Smaakt eventjes zoet, dan keihard stapelend bitter, totaal uit balans. De bitterheid was maar moeilijk weg te krijgen (crackerproof). Prufus (6,0 vol%) krijgt 2×3, 7×4 en 2×5 dus precies 4
Volgens de brouwer: Blond bier van 6%, Fris hoppig biertje. om het fris te maken heb ik Koriander en een vleugje citroen gebruikt. Is geen citroen bier. Schenkadvies: +/- 9 a 10°C.
- Pilsmout - Brewers gold - Belgium Abbey 1762 - Citroen - Koriander.

Etiket: http://www.bierproefclubheerhugowaard.nl/gallery/images/prufus.jpg