De details |
---|
Prufus |
Brouwerij: Rufus |
Dit bier hebben we geproefd op 19-04-2017 met 10 proevers |
De gemiddelde beoordeling was 6.70 |
Fles 75 cl .gist hoog .nof ja .THT 2017-09 |
Geuren | abrikoos, banaan, bloemen, citrus, fresia, geel fruit, grapefruit, hop, mandarijn, mango, metaal, mout (gerst), perzik, stro, |
Smaken | amandel (marsepein, spijs, amaretto, bitterkoekjes), asparine, bitter, Bitter lemon, fruit, geel fruit, grapefruit, hop, hopbitter, kinine / tonic, metaal, peredrup, rozijn, water, zeep, |
|
Extra informatie over dit bier: | |||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Kleur: geel Helderheid: troebel Schuim: wit, romig, stabiel, wandklevend.
CO2; weinig tot neutraal Alcoholbeleving: 7 % v/v Body; 2-3/5 Mondgevoel: droog, wrang, verwarmend. Associatie: Engelse bitter Meest voorkomende geuren: Citrus (!), bloemen en geel fruit. Meest voorkomende smaken: Hop, den & hopbitter. Opvallende smaken: den, /bier/brouwerijen/nederland/noord-brabant/heeze/rufus Brouwerij Rufus Brouwerijhuurder
Brouwerij historieAls liefhebber van aparte bieren ontstond de nieuwsgierigheid naar het zelf brouwen. De passie is geboren, vanaf 2015 brouwt Brouwerij Rufus uit Heeze zijn eigen bier. De productontwikkeling hiervan gebeurt allemaal in Heeze. Daarna wordt het bier door Brouwerij Rufus zelf gebrouwen in de ketels bij De 3Horne in Kaatsheuvel. Doordat "bier en kaas" zo�n prachtige combinatie is, zijn de brouwers begonnen met het maken van een eigen bierkaas. Ook hier vindt recept- en productontwikkeling plaats in hun eigen keuken in Heeze. Uiteindelijk worden de kaasjes door Brouwerij Rufus samen met Kaasboerderij De Leyedaeler geproduceerd. De brouwers hopen dat hun passie te proeven is in hun product. http://www.cambrinus.nl/brw/RUFUS.HTM Brouwerij RufusCategorie: Brouwerijhuurder Over de brouwerijOp 17 mei 2015 werd een start gemaakt met het opstarten van de brouwerij. Op 21 november werd het eerste bier, Macker, gepresenteerd. Brouwerij Rufus maakt gebruik van de brouwfaciliteiten van Brouwerij De 3 Horne in Kaatsheuvel. Naast bier wordt er met het biertevens kaas gemaakt. In 2016 werd er 90hl bier geproduceerd. afb. 1: Brouwer Marc van den AckerBierenHuidig assortiment (moederbrouwsels):
Leiden Mei-2017: https://lbpc.wordpress.com/2017/05/03/proefavond-mei-2017/ Uiterlijk: geel en wazig. Geuren: gras/hooi, muf (beetje verlopen kaas?), wat citrus, veel hop. Smaakt eventjes zoet, dan keihard stapelend bitter, totaal uit balans. De bitterheid was maar moeilijk weg te krijgen (crackerproof). Prufus (6,0 vol%) krijgt 2×3, 7×4 en 2×5 dus precies 4 Volgens de brouwer: Blond bier van 6%, Fris hoppig biertje. om het fris te maken heb ik Koriander en een vleugje citroen gebruikt. Is geen citroen bier. Schenkadvies: +/- 9 a 10°C. - Pilsmout - Brewers gold - Belgium Abbey 1762 - Citroen - Koriander.
Etiket: http://www.bierproefclubheerhugowaard.nl/gallery/images/prufus.jpg |