De details

Park Bruin

Brouwerij: Haacht
Dit bier hebben we geproefd op 19-04-2017 met 10 proevers
De gemiddelde beoordeling was 6.60
Fles 33 cl .gist hoog .nof nee .THT 2016-07-29
Geuren boter (ranzig, diacetyl, boterbabbelaar), chocolade, drop, Esthers, gebrande mout, honing, hout (kruidig), Karamel, koffie, laurier (drop), melasse, mout (gerst), muf, oud, peper, pruim, rozijn, 
Smaken chocolade, drop, eiken, gebrand, jeneverbes, Karamel, korianderzaad, krenten, laurier (drop), medicinaal, metaal, port, pruim, rood fruit, rozijn, salmiak (zwart-wit), snoepjes, water, zoet, zoethout, 
 
Extra informatie over dit bier:
Kleur: bruin – robijn

Helderheid: helder.

Schuim: crème, schijf, stabiel, wandklevend.

smaak

Hoofd

Nasmaak

verloop

zoet

2

2


zuur

0

0


bitter

1

1 tot 2


Schaal van 0 t/m 5

CO2; neutraal tot veel

Alcoholbeleving: 6 % v/v

Body; 2/5

Mondgevoel: dun & rond.

Associatie: commerciële dubbel & schwarzbier.

Meest voorkomende geuren: karamel, honing & chocolade.

Meest voorkomende smaken: chocolade, karamel & laurier.

Opvallende smaken: zwartmout,

Opmerkingen: Geproefd bij PINT BPC Alkmaar op 6 april 2017 met 25 proevers en gemiddelde score 6,12. Men proefde amarene kersen, had het zoeter verwacht, iets zurigs, bitter, flauwe cola.

Laurens en Joost ontdekte in een foodpairing dat dit bier uitstekend combineert met allerlei verschillende gerechten variërend van zoet naar kruidig tot vet.


Informatie gevonden door Luuk:

Abdijbier van ’t Park, Brouwerij Haacht,te Haacht (gem. Boortmeerbeek, Vlaams Brabant)
Haacht ligt ten noordoosten van Brussel en ten noordwesten van Leuven. Een Nederlandse brouwerij die ooit door Haacht is overgenomen is Bierbrouwerij De Leeuw (Valkenburg).
Abdij van ’t Park, ook wel Parkabdij of Abdij van Park genoemd, is een Norbertijnenabdij gelegen in Heverlee bij Leuven. Ze werd in 1129 op initiatief van Godfried I met de Baard, graaf van Leuven en hertog van Neder-Lotharingen, gesticht. Hij vroeg aan de toenmalige abt van de premonstratenzerabdij te Laon om een abdij in de buurt van Leuven te stichten. De graaf stond hiervoor een park en een jachtslot af. De meier van Leuven schonk nog meer gronden met daarop een watermolen.
De abdij is door de jaren heen in ongeschonden staat gebleven. Van november tot maart zijn er rondleidingen in de abdij op de eerste zondag van de maand om 16 uur. Rondleidingen met gids zijn ook mogelijk. Van april tot oktober op elke zondag om 16 uur. Het voorplein is steeds vrij toegankelijk. De openingsuren van het bijbehorende museum voor religieuze kunst kan men terugvinden op de website van de Parkabdij.
Dit abdijbier staat niet in de lijst van erkende abdijbieren. Niet-erkende abdijbieren verwijzen niet naar een bestaande abdij, maar naar een vernielde abdij, een orde of een Heilige. Er zijn enkele voorwaarden waaraan een abdijbier moet voldoen, om het logo van een erkend abdijbier te mogen voeren .
Voor abdijbieren die al voor 1999 bestonden:
De brouwer is lid van de Unie van Belgische Brouwerijen.
Er is een band met een bestaande of voormalige abdij.
De brouwerij betaalt royalty’s voor liefdadige of culturele doeleinden aan de abdij of aan een stichting die aan de voormalige abdij verbonden is.
De abdij of stichting heeft het recht controle op de reclame en commercialisering uit te oefenen.
Voor abdijbieren die sinds 1999 op de markt zijn gekomen:
De brouwer is lid van de Unie van Belgische Brouwerijen.
Het bier wordt gebrouwen en gecommercialiseerd door een bestaande niet-trappistenabdij, in de abdij zelf of in licentie bij een lekenbrouwerij, of door een
 lekenbrouwerij, die voor het gebruik van de abdijnaam een contract met de abdij sluit.
De brouwerij betaalt royalty’s voor liefdadige doeleinden aan de abdij.
Het bier heeft een historische verankering, dat wil zeggen in de abdij is in het verleden bier gebrouwen.
De abdij heeft het recht controle op de reclame en commercialisering uit te oefenen.
Het Park-abdijbier wordt voor winkelketen Aldi gebrouwen door brouwerij Haacht. Het wordt wel abdijbier genoemd, maar mag het officiële logo hiervoor dus niet voeren.
Op het internet vind je info (?) die suggereert dat de recepten voor Park bieren oorspronkelijk van hertog Jan waren, n.l. de ‘afgewezen’ probeerbieren van Gerard van den Broek.
Volgens sommige proevers wel herkenbaar!. De geur zou
van het aloude verdwenen (snik) Hertog Jan Oud Limburgs.
De lucht zit ook aan het Karaktergedoe van Interbrew met de GvdB- bieren waarop gestemd kon worden op een één of andere manier.
De sterke versie heeft toen gewonnen. Volgens genoemde proevers is dit het door de zoetekauwende NL- bierliefhebber verguisde biertje het Aldi- Parkbier

Etiket: http://www.bierproefclubheerhugowaard.nl/gallery/images/ParkBruin.jpg