De details

HippeHop 2017

Brouwerij: BE+ER
Dit bier hebben we geproefd op 10-01-2018 met 13 proevers
De gemiddelde beoordeling was 6.54
Fles 33 cl .gist hoog .nof ja .THT 2019-07
Geuren appel (zuur), boter (ranzig, diacetyl, boterbabbelaar), Brood, chocolade, drop, gebrande mout, gras, Karamel, koffie, laurier (drop), mout (gerst), salmiak (zwart-wit), selderij, zoethout, zweet, 
Smaken alcohol, biscuit, bitter, Bruine Kandij, drop, gebrande mout, grafiet, hop, hout (kruidig), Karamel, koffie, laurier (drop), melkzuur, metaal, moutbitter, rood fruit, zoethout, 
 
Extra informatie over dit bier:

Kleur: robijn.

Helderheid: helder.

Schuim: crème. Veel, stevig & wandklevend.

smaak

Hoofd

Nasmaak

verloop

zoet

2

3


zuur

1

2


bitter

1

3


Schaal van 0 t/m 5

CO2; neutraal.

Alcoholbeleving: 8 % v/v

Body; 4/5

Mondgevoel: rond & vol.

Associatie: Black IPA.

Meest voorkomende geuren: Gebrande mout, koffie & karamel.

Opvallende geuren: Lactose, wiet.

Meest voorkomende smaken: laurier (!), moutbitter & koffie.

Opvallende smaken: -.

Opmerkingen van de proevers: Bitter komt laat door, smaak vloeit lang uit.

Volgens de brouwer: https://www.be-er.nl/hippehop-2017

Deze HippeHop is de eerste uitgave van wat wij tot een jaarlijkse traditie gaan maken. Met als basis een nog relatief onbekende hopsoort zal ieder jaar een nieuw bier ontwikkeld worden. De HippeHop zal dan ook niet stijlvast zijn. Dat resulteert dit jaar in een Black IPA die gebrouwen is met de Mistral hop uit de Elzas.
Bij het inschenken vormt zich een stevige bruine schuimkraag.

Karakteristieken:

Neus:

 Moutig, toasted, aards met een vleugje fruit.

Smaak:

Zoet en bitter zijn goed in balans. Vleugje zwarte bessen, toasted moutigheid (niet gebrand). 

Nasmaak: 

Mooie aangename bitter die op plezierige wijze lang blijft hangen.       


 Specificaties:

Alcohol percentage (%):

7,5

EBC (kleur):

~130

EBU (bitterheid):

~65

Aanbevolen drinktemperatuur (ºC): 

6-9

Brouwlocatie:

Gebrouwen door BE+ER in de ketels van de Sallandse Landbier Brouwerij in Raalte.


Gebruikte ingrediënten:

Water

 

Mouten:

Palemout, Caramout, Roastmout.

Hoppen:

Columbus, Mistral

Gist:

Bovengistend, gefilterd.

Allergenen-info:  bevat gluten.

PDF 

Etiket: http://www.bierproefclubheerhugowaard.nl/gallery/images/Hippehop.jpg