De details

Stout

Brouwerij: Duits en Lauret
Dit bier hebben we geproefd op 14-02-2018 met 12 proevers
De gemiddelde beoordeling was 6.92
Fles 33 cl .gist hoog .nof ja .THT 2018-01-11
Geuren aardbei, buisman, chocolade, drop, druif, gebrande mout, geroosterd, hout (kruidig), Karamel, kers, koffie, metaal, mout (gerst), rood fruit, salmiak (zwart-wit), zoet, 
Smaken buisman, chocolade, drop, gebrande mout, honing, hout (kruidig), Karamel, kers, koffie, komijn, korianderzaad, kruidnagel (vette worst), laurier (drop), metaal, moutbitter, rook, zoethout, 
 
Extra informatie over dit bier:

Kleur: zwart.

Helderheid: niet te bepalen door de kleur.

Schuim: Crème tot bruin, fijn, ring, wandklevend.

smaak

Hoofd

Nasmaak

verloop

zoet

2 tot 3

3


zuur

1

0


bitter

2

2


Schaal van 0 t/m 5

CO2; weinig.

Alcoholbeleving: 6 % v/v

Body; 3/5

Mondgevoel: rond.

Associatie: stout.

Meest voorkomende geuren: gebrande mout(!), chocolade & buisman.

Opvallende geuren: Espresso, blauwe druif.

Meest voorkomende smaken: chocolade (!), koffie & laurier.

Opvallende smaken: Espresso.

Opmerkingen:

Zie ook: http://www.bierproefclubheerhugowaard.nl/bierdetail.php?bier_id=794

Mitra: Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret is een kleine brouwerij in Vleuten, opgericht in 2009 door Danielle Duits en Marco Lauret. Marco is een ervaren amateur-brouwer en Danielle houdt van gastronomische producten en heeft een passie voor authentieke smaken.
Er wordt drie maal per week gebrouwen in een mobiele 60 liter brouwinstallatie in de herfst tot en met mei. Na enkele jaren samen kleinschalig brouwen, werd in september 2009 hun eerste bier Duits & Lauret Stout gelanceerd tijdens de Week van de Smaak. Omdat de brouwerij zelf over onvoldoende capaciteit beschikt, worden de grotere hoeveelheden gebrouwen door De Proefbrouwerij in Lochristi, België.

ZICHT/KLEUR: Donker, chocolade bruin.
GEUR ; In de geur zijn onder andere koffie en donkere chocolade goed te onderscheiden.
SMAAK: Geroosterde accenten en een mooie bitterheid.
AFDRONK: Lang met een prettige bitterheid.
GERECHT: Heerlijk in combinatie met onder andere oesters of pittige gerechten, maar zeker ook met desserts waarin chocolade of gedroogde vruchten verwerkt zijn.
BIJZONDERHEDEN
Het is een bier van hoge gisting, ongefilterd en niet gepasteuriseerd. Licht gekoeld serveren, op een temperatuur tussen de 12 en 14 graden.

Volgens de brouwer: http://duitslauret.com/producten/

Duits & Lauret Stout is een zeer complex, donker en vol smakend bier. Een bier om eens goed voor te gaan zitten en te genieten van de mooie smaaksensatie. In de geur zijn onder andere koffie en donkere chocolade goed te onderscheiden. Het bier heeft duidelijk geroosterde accenten en een mooie bitterheid. Het combineert uitstekend met bijvoorbeeld oesters of pittige gerechten, maar zeker ook met desserts waarin chocolade of gedroogde vruchten verwerkt zijn. Duits & Lauret Stout is een bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6,5 %. Licht gekoeld serveren, op een temperatuur tussen de 12 en de 14 graden.

Etiket: http://www.bierproefclubheerhugowaard.nl/gallery/images/DenL_Stout.jpg