De details |
---|
Stout |
Brouwerij: Duits en Lauret |
Dit bier hebben we geproefd op 14-02-2018 met 12 proevers |
De gemiddelde beoordeling was 6.92 |
Fles 33 cl .gist hoog .nof ja .THT 2018-01-11 |
Geuren | aardbei, buisman, chocolade, drop, druif, gebrande mout, geroosterd, hout (kruidig), Karamel, kers, koffie, metaal, mout (gerst), rood fruit, salmiak (zwart-wit), zoet, |
Smaken | buisman, chocolade, drop, gebrande mout, honing, hout (kruidig), Karamel, kers, koffie, komijn, korianderzaad, kruidnagel (vette worst), laurier (drop), metaal, moutbitter, rook, zoethout, |
|
Extra informatie over dit bier: | ||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Kleur: zwart. Helderheid: niet te bepalen door de kleur. Schuim: Crème tot bruin, fijn, ring, wandklevend.
CO2; weinig. Alcoholbeleving: 6 % v/v Body; 3/5 Mondgevoel: rond. Associatie: stout. Meest voorkomende geuren: gebrande mout(!), chocolade & buisman. Opvallende geuren: Espresso, blauwe druif. Meest voorkomende smaken: chocolade (!), koffie & laurier. Opvallende smaken: Espresso. Opmerkingen: Zie ook: http://www.bierproefclubheerhugowaard.nl/bierdetail.php?bier_id=794 Mitra: Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret is een kleine brouwerij in Vleuten, opgericht in 2009 door Danielle Duits en Marco Lauret. Marco is een ervaren amateur-brouwer en Danielle houdt van gastronomische producten en heeft een passie voor authentieke smaken. ZICHT/KLEUR: Donker, chocolade bruin. Volgens de brouwer: http://duitslauret.com/producten/ Duits & Lauret Stout is een zeer complex, donker en vol smakend bier. Een bier om eens goed voor te gaan zitten en te genieten van de mooie smaaksensatie. In de geur zijn onder andere koffie en donkere chocolade goed te onderscheiden. Het bier heeft duidelijk geroosterde accenten en een mooie bitterheid. Het combineert uitstekend met bijvoorbeeld oesters of pittige gerechten, maar zeker ook met desserts waarin chocolade of gedroogde vruchten verwerkt zijn. Duits & Lauret Stout is een bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6,5 %. Licht gekoeld serveren, op een temperatuur tussen de 12 en de 14 graden. Etiket: http://www.bierproefclubheerhugowaard.nl/gallery/images/DenL_Stout.jpg
|